nieuwsgierige kunstliefhebbers gezocht

Om het concept van Kunst als Coach nog verder uit te werken wil ik een aantal nieuwe kunstwerken en werkvormen onderzoeken. Wat doet dit kunstwerk met mensen? Voor welk soort coachvragen is het geschikt? Hoe kan je als coachee je eigen plek en antwoorden beter leren kennen aan de hand van dit kunstwerk? Ik zoek daarvoor een aantal mensen die mee willen werken als coachee. Je hoeft niets van kunst te weten om hieraan mee te doen. 

Coaching met kunst kun je zien als een gewone coachsessie, waarbij dat wat de kunst met je doet een rol speelt in de coachvraag en antwoorden en inzichten.

Deltawerken van RAAAF | Atelier de Lyon in Marknesse.

Opzet proefsessie kunst als coach

  Voor een aantal specifieke kunstwerken (zie verderop) zoek ik mensen die met mij mee willen werken om dit samen te onderzoeken. De opzet is dan als volgt:
 • In een intake gesprek bespreken we globaal je coachvraag en kijken we of kunst als coach in deze opzet iets voor jou is. 
 • In een eerste sessie bespreken we je coachvraag uitgebreider en bespreken we welk van de onderstaande kunstwerken hiervoor geschikt is. 
 • Vervolgens vindt de coachsessie plaats in of bij het kunstwerk.
 • Als je interesse hebt, laat het weten. Het aantal plaatsen is beperkt.  

kunstwerken of beeldentuin

De volgende kunstwerken wil ik graag verder onderzoeken. Een coachsessie vindt plaats met één van deze kunstwerken.

Gertjan Evenhuis. Caput. Beeldentuin bij Arboretum de Dreijen. Wageningen

coachvragen

De coachvragen die je met kunst onderzoekt hoeven niet anders te zijn dan in gewone coach gesprekken. Vragen die mensen o.a. beantwoorden in de sessies zijn:

  Garden of love and fire van Daniel Libeskind in Almere

  • Wat drijft mij nu eigenlijk in mijn werk? Waar doe ik het diep in mijn hart voor?
  • Wat staat me in de weg in het proces van verlies verwerken?
  • Hoe durf ik mijn leiderschapsrol steviger te pakken?
  • Hoe leef ik meer in verbinding met mezelf en de mensen om me heen?
  •  

  Je hoeft overigens voor deze meer experimentele opzet nog geen vastomlijnde vraag te hebben. Alleen de nieuwsgierigheid om meer van jezelf te leren kennen, of om te ervaren wat kunst in coaching kan betekenen is genoeg.

  geen kosten voor deze reeks proefsessies 

  Voor deze reeks, waarin ik je vraag om mee te werken bij een gerichte set kunstwerken die ik verder wil onderzoeken, zijn er voor jou geen kosten aan verbonden, anders dan jouw eventuele reiskosten. Ik wil je alleen vragen om na afloop samen met mij de sessie te evalueren, zodat ik mijn werk met deze kunstwerken verder kan verfijnen, en een (geanonimiseerd)  testimonial te schrijven.   

  Voor reguliere coachsessies met kunst hanteer ik mijn reguliere tarieven. 

  Obervatorium Keizersrande van Krijn de Koning in Deventer

  Wat zeggen cliënten over coaching met kunst?

   “Zonder de zeggingskracht van het kunstwerk en de kundigheid van Ineke had ik waarschijnlijk een mooie kans voorbij laten gaan, terwijl ik er uiteindelijk vol vertrouwen en enthousiasme “ja” op heb gezegd.

  Intrigerend is de ervaring waarbij de wisseling van perspectief op het kunstwerk leidt tot een afwisselende kijk op mijn eigen vraagstuk.

  Het kiezen van de locatie en het ervaren van de locatie hadden heel duidelijk een toegevoegde waarde. Het had een symboliserende en beschermende functie en de buitenlucht gaf ook ruimte en bewegingsvrijheid.”

  plan een vrijblijvende intake in

  Ik ga graag met je in gesprek om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Neem vrijblijvend contact op!