workshops met kunst als coach

Ik organiseer diverse workshops waarin ik je laat zien hoe kunst je als coach zou kunnen zijn; als kunstliefhebber, of als coach. Voor elke doelgroep een eigen workshop. Vragen die aan bod komen zijn o.a.: 

  • Welke soorten kunstwerken zijn er en voor welke vragen zijn die geschikt?
  • Hoe kun je als coach gebruik maken van kunst in je coaching?
  • Waarom werkt kunst eigenlijk zo?
  • Waarom raakt dit kunstwerk mij en wat zegt dat over mij?
  • Ik wil graag een gesprek met mijn team over een bepaald onderwerp. Wat kunnen kunstwerken ons nog meer vertellen?
  •  

In alle workshops zal ik een breed scala aan kunstwerken laten zien, vertellen voor wat voor soort vragen kunst in het bijzonder geschikt is, en wat de effecten van de verschillende kunstvormen kunnen zijn.  Je gaat in gesprek met elkaar over kunstwerken die je raken, en wat ze kunnen vertellen. Verder geef ik wat achtergrondinformatie over ‘waarom’ kunst dit effect kan hebben; wat zit daar achter? Welke rol speelt onze manier van waarnemen in onze kijk op kunst? En op ons leven? Ik geef de workshop voor kunstliefhebbers, voor coaches, of voor groepen (teams, samenwerkingsverbanden) die rondom een bepaald thema met elkaar in gesprek willen. 

Naast de workshops met Kunst geef ik ook andere workshops rondom persoonlijke ontwikkeling. Hierover kun je meer lezen op de site van illustra-coaching

inspiratieklas kunst als coach

Kunst als coach, hoe zou je dat kunnen gebruiken? Welke inzichten kan het je geven? Waarom zou je dit eigenlijk willen? Deze vragen komen aan bod tijdens de inspiratieklas Kunst als coach.   

Ik laat zien op welke manieren kunst je allemaal tot coach zou kunnen zijn. Niet alleen bij het bezoek aan een coach, maar ook op de momenten dat je je gedachten laat gaan in een museum, of bij de vragen waar je zelf mee rondloopt

In een ONLINE sessie van anderhalf uur neem ik je mee in deze vragen.

Data: 12 juli 2023; 20-21.30 uur &            3 oktober 2023; 20-21.30 uur

 

Doelgroep: iedereen die nieuwsgierig is naar kunst en naar zichzelf. Je hoeft niets van kunst te weten.

Minimum aantal deelnemers; 6

Prijs; 30 € p.p.

hoe werk ik als coach met kunst?

Kunst als coach, hoe zou je dat kunnen gebruiken? Welke inzichten kan het je geven? Hoe kan je hier als coach mee werken en wat zit hier achter? 

We gaan aan de slag met kunstwerken, kijken voor welke onderwerpen en coachvragen kunst kan werken, en welke coach stromingen hieraan ten grondslag liggen. Je gaat elkaar coachen aan de hand van kunst en gaat ervaren wat er in beweging komen kan.

De workshop duurt 6 uur, van 10 – 16 uur

Data: n.t.b. Op dit moment zijn er nog geen data vastgelegd, maar als je interesse hebt, laat het me weten. Bij genoeg deelnemers plannen we in overleg een datum in. 

Locatie: Coachhuis Deventer, en excursie naar LandArt (Observatorium, Deventer) 

Doelgroep; coaches die met kunst willen werken in hun coachpraktijk. Je hoeft niets van kunst te weten.

Aantal deelnemers; 4 – 8

Prijs; 250 € p.p. excl. BTW, incl lunch, koffie en thee

 

rondom een thema in gesprek

Kunst is een mooi middel om met elkaar in gesprek te gaan. Dit kan als teambuilding, of meer algemeen. Thema’s als samenwerking, verbinding, gezamenlijke missie komen veel voor in de kunst. Als je zoekt naar een nieuwe manier voor een gezamenlijk gesprek, neem dan gerust contact met me op. Ik ken vele verschillende musea en kunstwerken, en samen kunnen we kijken of we een opzet kunnen maken die past bij je doel.

 

Praktische informatie

Taal
De taal van de workshops is Engels of Nederlands, afhankelijk van de deelnemers. Mocht je een juist alleen in Nederlands of Engels kunnen volgen, dan kun je dat aangeven.

Tijd
De tijdsduur en tijd is per workshop aangegeven. 

 Locatie
De workshops vinden in principe plaats in het Tromphuis in Enschede, of op een locatie van het coachhuis elders in het land. Op verzoek kan de workshop ook plaatsvinden op locatie, als er veel deelnemers van dezelfde instelling zijn.

Maatwerk
Mocht je een workshop door mij willen die anders is dan wat hier bij de reguliere workshops staat; neem gerust contact met me op om te kijken wat ik kan bieden.

Aanmelden voor workshop

Aanmelden kan via de knop hierboven, of via een email aan mij. Als je me mailt, vermeldt dan alsjeblieft je naam, de naam van de workshop, de datum als die al bekend is, of gewoon je interesse als er nog geen datum is vastgesteld. 

Wat zeggen cliënten over coaching met kunst?

 “Zonder de zeggingskracht van het kunstwerk en de kundigheid van Ineke had ik waarschijnlijk een mooie kans voorbij laten gaan, terwijl ik er uiteindelijk vol vertrouwen en enthousiasme “ja” op heb gezegd.

Intrigerend is de ervaring waarbij de wisseling van perspectief op het kunstwerk leidt tot een afwisselende kijk op mijn eigen vraagstuk.

Het kiezen van de locatie en het ervaren van de locatie hadden heel duidelijk een toegevoegde waarde. Het had een symboliserende en beschermende functie en de buitenlucht gaf ook ruimte en bewegingsvrijheid.”