inspiratie

Wil je eens een kunstwerk bezoeken waar je helemaal in kunt opgaan? Zoek je een kunstwerk voor een coachsessie? Als coach, of als coachee? Wil je weten welke kunstvormen geschikt zijn in coaching? Heb je zin om op de bank te kruipen met een boek waarin je kunt lezen hoe kunst je verder kan helpen in je persoonlijke ontwikkeling? Of wil je samen met anderen meer horen over kunst als coach in een workshop? Op de pagina’s hierachter vind je inspiratie voor elk van deze dingen.

Voor wie is het geschikt? 

  • Voor mensen die een coach zoeken, of aan de hand van kunst meer over zichzelf willen ontdekken.
  • Voor coaches die met kunst willen werken in hun coachgesprekken.

Mocht je gewoon met wat vragen in je achterzak naar een museum of een LandArt willen, dan kun je dit printen en kaartjes uitknippen. 

Vragen Kunst als coach A4

Wil je graag een coachsessie in één van de beeldentuinen, of bij een kunstwerk, neem dan gerust contact met me op. 

Kunst kan voor verschillende mensen een hele andere betekenis hebben. Het gaat dus niet om wat ze betekenen, maar om het feit dat ze iets bij je in beweging kunnen brengen.  In dit overzicht geef ik weinig toelichting op wat ik er als coach mee doe, want de betekenis van het kunstwerk, en de resonantie met jou zelf, is voor iedereen anders. 

 

kunstvormen

Van de symboliek van beeldende kunst, tot de onderdompeling in immersieve kunst

kunstwerken

Kunstwerken in Nederland en erbuiten, van allerlei kunstvormen, los of in beeldentuinen. Kunst kan voor verschillende mensen een zeer uiteenlopende betekenis hebben. 

workshops

Workshops waarin je ontdekt hoe kunst je als coach zou kunnen zijn; als kunstliefhebber of als coach.

 

literatuur

Een selectie inspirerende boeken met informatie over kunstwerken, hoe je naar kunst kunt kijken, en wat kunst te bieden kan hebben. 

Wat zeggen cliënten over coaching met kunst?

 “Zonder de zeggingskracht van het kunstwerk en de kundigheid van Ineke had ik waarschijnlijk een mooie kans voorbij laten gaan, terwijl ik er uiteindelijk vol vertrouwen en enthousiasme “ja” op heb gezegd.

Intrigerend is de ervaring waarbij de wisseling van perspectief op het kunstwerk leidt tot een afwisselende kijk op mijn eigen vraagstuk.

Het kiezen van de locatie en het ervaren van de locatie hadden heel duidelijk een toegevoegde waarde. Het had een symboliserende en beschermende functie en de buitenlucht gaf ook ruimte en bewegingsvrijheid.”